KASVUMATKALLA NAISEUTEEN

Nainen, antaudu maskuliiniselle energialle. Naisen yksi keino löytää jumala, on miehen kautta…Tässä muutamia täysin irallisia otteita aiheesta feminiini-ja maskuliinienergia.

Huomaan sisälläni kipinöivän ärsytyksen ja levottomuuden. Onneksi kurssikaverillani on tarjota suklaata. Minun  täytyy jollain tukahduttaa sisälläni vellovaa levottomuutta. Siis minähän en taivu kenenkään miehen tahtoon ja mitä naisia alistavaa “itämaista henkistä sontaa” tämä on? Minä olen suomalainen itsenäinen ja miehen kanssa täysin tasavertainen nainen. Meillä on tasa-arvo! Lainaus päiväkirjastani  vuonna 2013 kundaliinijoogan 2. tason opettajakoulutuksesta authentic relationship. 

Naiseuden aikakausi ennen heräämistäni

Feminiini-ja maskuliinienergian ja ilmentymän  aihe saa monella naisella defensit pystyyn. Vastustin myös itse aluksi kaikkia siihen liittyviä syviä henkisiä opetuksia ja ajatuksia, sillä olin oppinut aiheesta jotain aivan muuta elämässäni yhteiskunnassa ja maailmassa. 

Minä(kin) olin kasvanut pärjäämään ja olemaan vahva. Lapsena kuuli (ja kuulee vieläkin), että tytöt nyt on vaan nynnympiä, avuttomampia, heikkoja ja itkupillejä.  En halunnut olla noista määritelmistä itse kumpikaan. Halusin mielummin olla rohkea, reipas ja pärjäävä. Sitä kohti siis. En myöskään muista juuri kuulleeni montaa aitoon, pyhään naiseuteen liittyvää arvostavaa kommenttia elämässäni moneltakaan mieheltä. Mutta mistä he olisivat osanneetkaan, kukaan ei ollut heitä opettanut.

Myöhemmin työelämässä  minusta(kin) tuli hieman enemmän miehen kaltainen, pärjätäkseni.

Esikuva ja ympäristön viestit naiseudesta

Minulle ei kukaan yhteiskunnassa ollut antanut mallia eikä opettanut, mitä naisena oleminen ja/tai feminiinisyyden kunnioittaminen aidosti tarkoittaa. Mitä on pyhä feminiini-ja maskuliinienergia? Kärjistäen sanottuna  naiseuteen liittyvät  kommentit, joita olin kuullut kohdistuen itseeni ja muihin naisiin liittyivät enemmänkin kroppaan (tisseihin ja takapuoleen), ulkonäköön yleisesti ja luonteeseen. Toisinaan ja edelleen nainen saattoi oli (itseään täynnä oleva) huora/ hutsu, jos et innostunut kännissä olevan miehen iskuyrityksestä.

Kuukautiset olivat myös niitä naisten normaaleja, joskin hieman hankalia juttuja, myös naisten kesken. ” Ai sillä taitaa olla se aika kuukaudesta.” Parempi ottaa e-pillereitä, jotka tasaavat niitä hormoneja, opettivat terveydenhuollon ammattilaiset. Opin, että on itse asiassa jokseenkin parempi sopeuttaa keho yhteiskunnan tahtiin ja sen vaateisiin, kuin kuunnella kehoa ja mukauttaa oma elämä siihen.

Myöhemmin ymmärsin, että naisen elämän syklinen luonne ei ole heikkous, se on hänen vahvuutensa. Tämän syklin ansiosta hän voi synnyttää elämää maailmaan, ja sykli tuo hänelle erilaisia kokemuksia. Kuukautisten aika on esimerksi erityisen otollinen henkisille harjoituksille, yksinäisyydelle ja meditaatiolle. Mutta nykyajan maailmaa säätelee toisenlainen ihannointi, joka ei noudata naisen luonnollista sykliä. Aloin pikkuhiljaa myös huomaamaan, että se, että pukeutuu tai käyttäytyy näennäisesti naisellisesti saattaa olla todella kaukana todellisesta feminiinisen energian ilmentämisestä.

Yin & Yang

Yin ja Yang, feminiini- ja maskuliini-energia ovat yhden energian  kaksi eri aspektia, yhden lähteen kahdet kasvot. Ne eivät ole erillisiä toisistaan ja meissä kaikissa on näitä kumpaakin energiaa. Kumpaakin tarvitaan, jotta kummatkin energiat voivat ilmentää ominaisuuksiaan vapaasti ja turvallisesti.

Maskuliini- ja feminiinienergiaa ymmärtämättä meistä voi tulla hyvin tasapainottomia, joka sitten heijastuu ympäristöömme.

Screen Shot 2016-01-11 at 14.25.02

Eräs ystäväni kuvasi maskuliinienergiaa joen uomiksi, jonka keskellä feminiinienergia, vesi voi virrata  ja pyöriä vapaasti. Tämä maskuliinienergia, joen uomat, välillä ohjailevat ja tukevat antaen suuntaa, jotta vesi voi vapaasti virrata, milloinkaan kuitenkaan yrittämättä alistaa tai väkisin muuttaa virtausta. Vesi soljuu ja virtaa feminiinienergian tavoin vapaasti yrittämättä kontrolloida etenemistään. Samalla lailla muodostuu miehisyyden ja naiseuden polariteetit. Jotta nainen voi ilmentää omaa pyhää feminiinistä esenssiään ja myös levätä, ja olla haavoittuvainen, se tarvitsee maskuliinista energiaa suojakseen ja turvakseen. Myös miehen täytyy voida välillä ilmentää feminiinistä energiaansa, ja tällöin nainen voi puolestaan kannatella omasta maskuliinisesta esenssistään käsin, ja toimia joen uomina.

Kohti uutta tasapainoa

Historian kuluessa maskuliinisuuden ja feminiinisyyden yhteenkuuluvuus on unohdettu ja näistä energioista on tullut toistensa vastakohtia aivan kuin musta ja valkoinen. Pohjalla olevaa yhteenkuuluvuutta ei enää tunnistettu.

Kansallismantramme ja ihannointimme on pitkään jo kulminoitunut  pärjäämiseen ja rationaalisuuteen. Sen kustannuksella naisista on tullut entistä maskuliinisempia, kaikkea kannattelevia superpirkkoja ja miehet ovat aivan liian hukassa.

 Maskuliinisella aikakaudellamme naiset ovat oppineet kilpailemaan keskenään

Onneksi aikakausi on hiljalleen muuttumassa ja femiinienergia leviämässä ja kasvamassa. On aika aloittaa matka kohti tervempää tasapainoa. Feminiininen ja äidillinen voima, joka elää yhteydestä muihin, ei muista erillisenä.  

Samalla, kun löydämme uudestaan sisäisen todellisen itsemme, tasapainon ja yhteyden itseemme ja toisiin ihmisiin seä korkeimpaan syvemmällä tasolla, alkaa eheytyminen ja tasapainottuminen. Erillisyydestä yhteyteen. Tervetuloa lämpö, yhteys, kiireettömyys, läsnäolon taito ja aito rakkaus. Toistemme tukeminen ja kannustaminen.

20141005_125940.jpgNaiseusteema on ollut iso osa kasvuani minuksi, jumalattareksi, naiseksi ja siten osa omaa eheytymisprosessiani. Sitä, että olen sallinut ja uskaltanut olla myös herkkä, intuitiivinen, luova, emotionaalinen, paljas ja avoin. Koen, että se vaatii kaikista suurinta rohkeutta. Rohkeutta ei ole enää olla kova tai pärjäävä. 

Uuden tasapainon ja aidon feminiinisyyden aikakauteen kuuluu vahvasti myös se, että naiset tukevat ja vahvistavat toisiaan entistä vahvemmin ja syvällisemmin, arvottamatta, vertaamatta tai kilpailematta.  Askel ja kerros kerrallaan.

Ehkä tästä uuden aallon feminiinisyyden kohdasta käsin myös miesten on  helpompi astua takaisin omaan voimaansa ja alkaa myös kunniottaa ja naisia jumalattarina. 🙂

Tasa-arvo ei voi tarkoittaa sitä, että miesten ja naisten tulee olla samanlaisia ollakseen yhdenvertaisia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s